Spring naar de hoofdinhoud
Ga terug

Ervaring

Maak kennis met Jordy van Ginkel

Onze collega Jordy heeft een lange adem. In zijn baan neemt hij nooit genoegen met half werk. Maar ook buiten zijn werkuren komt die eigenschap hem van pas. In 2023 voltooide hij zijn eerste hele (!) marathon, maar daarmee is zijn honger nog lang niet gestild.


“De sfeer is erg goed en het team is leuk.”

Jordy (1990) komt uit de buurt van Utrecht. Daar maakte hij ook zijn eerste werkende meters, bij een accountantskantoor in Houten. Maar toen hij in 2016 voor de liefde in Breda ging wonen, was hij al snel klaar met al dat filerijden op de A27. Jordy zocht zijn werkgeluk dichter bij huis. Na een tijd gewerkt te hebben in het westen van Brabant, nam zijn loopbaan begin 2023 een andere afslag. Sinds dat moment is hij actief in de samenstelpraktijk van Joore.

Rituele schoenverbranding

Van loopbanen is het maar een kleine stap naar Jordy’s andere passie, hardlopen. Zijn baas in Houten besmette hem rond 2010 met het hardloopvirus, blikt Jordy terug. “Ik ben begonnen met hardlopen en merkte al snel dat ik het leuk vond. Mijn rondjes werden dan ook steeds groter. In 2012 deed ik voor het eerst met een wedstrijdje mee. Dat was de Singelloop in Utrecht, ik weet het nog goed. Tien kilometer, een hele mooie ervaring!”

Jordy bleef lekker lopen om zijn hoofd leeg te maken en fit te blijven. Wel altijd rond de tien kilometer. Na een tijdje werd het wel tijd voor een nieuwe uitdaging, vertelt hij. “Mijn zwager had in 2019 een goed idee: samen trainen voor de halve marathon in Utrecht. Dat zag ik wel zitten. Het werd een mooie dag, voor mij dan. Ik liep ‘m net binnen de twee uur en het smaakte naar meer. Mijn zwager was iets minder enthousiast. Ik geloof dat hij vlak na de halve van Utrecht zijn hardloopschoenen ritueel verbrandde, zo zwaar vond hij het.”

#Welkegeklooptnoueenmarathon

Toen Jordy in september 2022 tweeëndertig werd, kreeg hij een bijzonder cadeau van zijn vrouw. In het pakpapier zat een inschrijving voor de hele marathon van Rotterdam in 2023. Plus, alsof dat niet genoeg was, een boek, getiteld De marathon: magisch of waanzin. En de bemoedigende subtitel #welkegeklooptnoueenmarathon. Jordy dus, om precies te zijn. “In het boek staat een schema van twintig weken om fit aan de start te verschijnen. Dat heb ik gevolgd.”

The Walking Dead

Fit aan de start van een marathon verschijnen is nog maar een deel van de missie. Fit de finish bereiken is een hele andere uitdaging. Spoiler: dat lukte, maar het ging niet bepaald vanzelf. “Het grootste stuk ging het supergoed. Eerst loop je door Rotterdam-Zuid, langs De Kuip en over de Erasmusbrug. Dat is heel bijzonder. Na dertig kilometer kom je op een punt waarop je de finish ziet. Maar dan moet je nog twaalf kilometer. Da’s even pittig.”

“Het is ook het moment waarop de fictieve man met de hamer je opwacht. Je brandstoftank raakt leeg en je loopt in een zone met weinig toeschouwers. Sommige deelnemers lijken zo uit The Walking Dead te zijn gekomen. Alles doet pijn. Maar ik kwam er goed doorheen. De laatste meters waren bijzonder. En als je dan over de finish komt, is dat wel een magisch moment, hoor. Dat geeft wel een kick! Je bent dan alle pijn op slag vergeten. Toen ik de hele marathon voltooide, had ik wel een beetje gevoel dat ik het hardlopen had uitgespeeld. Maar er zijn nog doelen genoeg.”

Collega’s coachen

Dat Jordy een passie voor hardlopen heeft, is duidelijk. Maar hij heeft ook zeker hart voor zijn werk. “De sfeer is erg goed en het team is leuk. Drempels, bijvoorbeeld om bij de partners binnen te stappen, heb ik nog geen moment gevoeld. We hebben een jong team; een aantal collega’s studeert nog. Ik probeer ze zo veel mogelijk te leren.”

Zoals Jordy verliefd raakte op het hardlopen door een oudere collega, probeert hij weleens om zijn jongere vakgenoten warm te krijgen voor de rensport. “Dat is nog niet gelukt”, moet hij bekennen. “Wie weet gaat dat alsnog een keer gebeuren. Ik ga in elk geval lekker door met rennen.”

Deel artikel

Kim

“Toen ik hoorde dat ik was aangenomen, was ik door het dolle heen”

Lees ervaring

Thomas

“Ik vind het heel inspirerend om ondernemers te leren kennen”

Lees ervaring

Werken bij Joore

Wil je meer weten over carrière maken binnen ons kantoor?

Recruitment

Raymond Joore

raymond.joore@joore.nl