Spring naar de hoofdinhoud
Ga terug

Ervaring

Maak kennis met Thomas van der Pluijm

Thomas (45) komt uit Eindhoven, maar vloog uit om te gaan studeren aan Tilburg University. Eenmaal afgestudeerd en in dienst bij een accountantskantoor in Weert ontdekte hij dat hij zijn studiestad toch wel miste. Dat hoeft nu al lang niet meer: sinds 2007 werkt Thomas als belastingadviseur bij Joore in Tilburg.


“Ik vind het heel inspirerend om ondernemers te leren kennen”

“Ik weet nog goed dat ik in het begin een keer met Guido Joore sprak. Hij wees op de klantendossiers in de kast. ‘Thomas’, zei hij, ‘zie je die mappen? Als we achteroverleunen en afwachten is deze rij mappen over vijf jaar gehalveerd. We moeten elke dag zorgen dat onze huidige klanten tevreden blijven en dat we nieuwe contacten leggen met potentiële klanten.’ Ofwel: de markt op. Dat vereist best wel een commerciële mindset.”

Praten over doelen en plannen
Thomas geeft toe dat niet alle accountants en belastingadviseurs die eigenschap van nature bezitten. “Nieuwe markten aanboren is ook niet mijn specialiteit. Ik ben beter in het onderhouden van onze bestaande relaties. Zorgen dat onze klanten op tijd hun stukken krijgen, en dat onze rapportages goed en op tijd beschikbaar zijn. Kortom: zorgen dat onze klanten krijgen wat ze nodig hebben.”

Van het contact met die klanten kan Thomas echt genieten. “De meeste klanten zijn meestal de wat grotere mkb’ers en familiebedrijven. Echte ondernemers die altijd aan staan en overal kansen zien. Als belastingadviseur krijg ik een mooie inkijk in hun leven, ook privé. Ze vertellen me over hun doelen, ambities en hobby’s. Om met die mensen te praten over hun plannen, vind ik heel inspirerend en mooi.”

Prettige werksfeer
Thomas beschrijft Joore als een eigentijds en vooruitstrevend accountantskantoor. Onze slogan is Succes heeft een plan. Dat is geen loze kreet. Joore heeft een duidelijke visie. We willen ergens naartoe, steeds beter worden en meebewegen met onze klanten en de markt, liefst volgens een langetermijnvisie. Dat zit in onze cultuur verweven en ik zie die drive bij veel collega’s.”

Over de cultuur bij Joore is Thomas erg te spreken. “Hiërarchie is hier nauwelijks en iedereen werkt met elkaar samen. Zit je ergens mee, dan stap je zo bij de directie binnen. De sfeer onderling is ook super. We proosten regelmatig op kantoor. Ook buiten werktijd doen we mooie dingen. Pas zijn we met de hele club een weekend naar Brugge geweest. Overdag een boottocht, gevolgd door een borrel en een diner in een toprestaurant.”

Joore is partner van Alpe d’HuZes
Aan een andere buiten-werktijd-activiteit koestert Thomas bijzondere herinneringen. “Joore is partner van Alpe d’HuZes, een jaarlijks evenement om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Mijn moeder en vader zijn respectievelijk in 1995 en 2018 aan die ziekte overleden. Vorig jaar deed ik hardlopend mee, veertien kilometer bergop. Ik had veel getraind, maar het was een zware klim en een hele emotionele reis.”

“Mijn vriendin, toen al zwanger van onze zoon, was als supporter mee. Elke deelnemer heeft een connectie met kanker. Sommige mensen beklimmen de berg omdat ze iemand kennen die ziek is, of eraan is overleden. Anderen hebben of hadden zelf kanker. Het verbroedert. Toen ik de finish bereikte, was ik enorm geëmotioneerd. Ik voltooide de Alpe d’HuZes met zowel mijn ouders als mijn ongeboren zoon in mijn gedachten. De dood en het leven, zo dicht bij elkaar, als de cirkel van het leven. Ik vind het geweldig dat Joore zo’n initiatief steunt. Het is een prachtig, warm en menselijk bedrijf.”

Deel artikel

Jordy

“De sfeer is erg goed en het team is leuk.”

Lees ervaring

Kim

“Toen ik hoorde dat ik was aangenomen, was ik door het dolle heen”

Lees ervaring

Werken bij Joore

Wil je meer weten over carrière maken binnen ons kantoor?

Recruitment

Raymond Joore

raymond.joore@joore.nl