Spring naar de hoofdinhoud
Ga terug

Ervaring

Dit is Maikel Smeets

Maikel (1999) groeide op in Limburg, maar Tilburg beviel hem zó goed, dat hij daar bleef plakken. Hetzelfde gebeurde bij Joore. Hij snuffelde twee dagen per week aan onze organisatie, naast zijn studie. Of dat een beetje beviel? Het feit dat Maikel nu fulltime bij ons werkt, zegt wel voldoende.


“We knallen samen, maar nemen ook de tijd om onze collega’s te leren kennen”

De roots van Maikel vinden we in Weert. Maar toen hij na het vwo aan Tilburg University ging studeren, ging hij toch maar op zoek naar woonruimte in onze thuisstad Tilburg. “Er is een rechtstreekse treinverbinding tussen Weert en Tilburg, maar die Sprinter stopt bijna tien keer en dan zit ik elke keer een uur in de trein. Daarnaast vond ik het ook wel leuk om het studentenleven in Tilburg te leren kennen, dus ik ben uitgevlogen. Ik vond snel een gezellige studentenwoning, net achter de levendige Korvelseweg.”

Theorie en praktijk combineren bij Joore

Maikel voltooide de bachelor Economie en Bedrijfseconomie en rondde daarna de master Accountancy af. Tijdens die master stapte hij voor het eerst bij Joore binnen. “Ik wilde de theorie het liefst combineren met de praktijk en bij Joore kon dat. Dat houdt in dat je twee dagen per week werkt en de rest op de uni zit.”

De keuze voor Joore was volgens Maikel een bewuste. “Joore is een niet al te groot kantoor waar, zo schatte ik in, ruimte voor persoonlijk contact was. Dat spreekt mij véél meer aan dan zo’n enorm kantoor waar je niet eens al je collega’s kent.”

Klaar voor het échte werk

Bij Joore maakte Maikel begin 2022 kennis met het échte werk. “Ik heb zes jaar in de supermarkt in Weert gewerkt. Leuk werk, maar daarvoor heb je geen afgeronde master nodig. Ik had de ambitie om iets met mijn studie te doen en de kansen bij Joore sloten daar perfect op aan. Ik voelde me erg welkom en werd heel goed begeleid door toegankelijke buddy’s. De eerste weken stonden in het teken van het bedrijf leren kennen. Hoe werken de systemen, hoe is een dossier opgebouwd, dat soort dingen. Daarna hield ik me steeds meer bezig met de inhoud.”

Hoe Maikels week er tegenwoordig uitziet, vertelt hij zelf. “Meestal ben ik niet op ons eigen kantoor. Zeker in het hoogseizoen, grofweg de eerste helft van het jaar, zit ik veel bij klanten. Meestal met een team van vier of vijf collega’s, afhankelijk van de grootte van het bedrijf en de opdracht. In een week tijd controleren we dan de jaarrekeningposten, waarna we het dossier op kantoor afronden. In de tweede helft van het jaar is het iets rustiger en ben ik vaker op ons kantoor te vinden.”

Geen eilandje

Maikels team – de controlepraktijk – is een jong team met veel twintigers. “De sfeer onderling is hartstikke goed. Dat vind ik erg belangrijk. Er is een sterk wij-gevoel. Wanneer het moet knallen we samen, maar we nemen ook de tijd om elkaar goed te leren kennen. Niemand zit hier op een eilandje.”

Dat laatste is – letterlijk – niet helemaal waar, tenminste niet als je het 2022-uitstapje van Joore meerekent. “Vorig jaar waren we met zijn allen een weekendje naar Vlieland. En dit jaar was Brugge de bestemming. Erg leuk; we hebben volop genoten in het zonnetje. Natuurlijk hebben we ook wel wat lokale specialiteiten geproefd. Tegen een Duveltje of Brugse Tripel op zijn tijd zeg ik natuurlijk geen nee.” Je leest het: voor liquide middelen in verschillende vormen kun je bij Maikel wel terecht.

Elk weekend een retourtje Weert

Maikel woont nog steeds in zijn studentenwoning, dicht bij het centrum en ons kantoor. Als het even kan, gaat hij op de fiets naar het werk. En in het weekend springt hij in de auto voor een bezoekje aan zijn vader en vorige werkgever: de supermarkt in Weert, om boodschappen te doen. “De mensen met wie ik toen samenwerkte vragen soms of ik geen zin heb om weer in de winkel te gaan werken. Maar nee, dat doe ik toch maar niet. Ik vind het bij Joore veel te leuk.”

Deel artikel

Jordy

“De sfeer is erg goed en het team is leuk.”

Lees ervaring

Kim

“Toen ik hoorde dat ik was aangenomen, was ik door het dolle heen”

Lees ervaring

Werken bij Joore

Wil je meer weten over carrière maken binnen ons kantoor?

Recruitment

Raymond Joore

raymond.joore@joore.nl